Flag

Tekvicový džem

asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Skvelý džem pre labužníkov z tekvice Hokkaido a Gelfixu Super 2:1 Dr. Oetker si môžete jednoducho pripraviť aj Vy. Vyskúšajte!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgtekvica Hokkaido (očistená a nakrájaná na malé kúsky)
200 mlvoda
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor
2 zarovnané KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 KLAróma citrónová Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Aróma citrónová Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca nakrájanú tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť, a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.