Flag

Tiramisu s jahodami

asi 6 porcií
Jednoduché
20
skvelá pochúťka
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na piškótovú zmes
6 ksvajce
9 PLmúka polohrubá
7 PLcukor práškový
5 PLolej
3 PLvoda
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
300 mlinstantná káva
30 mllikér Amaretto
250 gjahody
Na šľahačkový krém
2 balíčkyŠľahačka v prášku Dr. Oetker
300 mlmlieko
60 gcukor práškový
250 gmascarpone
1 ksžltok
Na ozdobenie
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 - 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Cesto necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozdrobíme a dáme do misky. Polejeme ho kávou a amarettom. Pridáme časť jahôd pokrájanych na plátky. Niekoľko jahôd si necháme ozdobu na koniec.

3

Šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme mascarpone, ktoré vyšľaháme do peny s vaječným žĺtkom, cukor a spolu premiešame.

4

Do tortovej formy dáme vrstvu piškótovej masy s jahodami a na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát.

5

Na záver posypeme kakaom a ozdobíme zvyšnými jahodami.