Flag

Tvarohovo-citrónová bábovka

asi 16 porcií
Jednoduché
50
Voňavá citrónová bábovka s Trstinovým cukrom citrónovým Dr. Oetker, najlepšia k príjemným raňajkám či popoludňajšiemu čaju alebo kávičke.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
250 gcukor
250 gmaslo zmäknuté
2 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
4 ksbielok
250 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Backspray Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, maslom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, tvaroh a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vystriekané Backsprayem podľa návodu na obale. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.