Flag

Veľkonočný veniec Pavlova

12 porcií
Jednoduché
115
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
Na náplň
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker (súčasť balenia)
400 - 500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker (súčasť balenia)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1

V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme jednotlivé hniezda tesne vedľa seba do tvaru venca. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a veniec necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3

Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplňou a nanesieme do jednotlivých hniezd.

4

Na ozdobenie rozdelíme marcipán na štyri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka a ozdobíme nimi veniec.