Flag

Veselé čokoládové guľôčky

asi 35 - 40 ks
Jednoduché
40
nepečené pestré pečivo
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
50 gmandle lúpané nasekané
2 zarovnané PLhrozienka (namočené v rume)
20 gHolandské kakao Dr. Oetker
2 ksbielok
200 gpiškóty okrúhle rozdrvené
2 PLrum
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balenieZdobenie pestré Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
35 - 40 kspapierové košíčky malé
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie pestré Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom, mandľami, hrozienkami, kakaom, bielkami, piškótami a rumom a ručne premiesime, aby vzniklo kakaové cesto. Z cesta v dlaniach urobíme asi 35 rovnakých guľôčok, ktoré zľahka obalíme v práškovom cukre. Guľôčky odložíme na 1 hodinu do chladničky.

2

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme do misky a necháme mierne vychladnúť. Každú guľôčku napichneme na špajdľu alebo špáradlo a namočíme do rozpustenej polevy. Guľôčky necháme mierne stuhnúť na kuchynskej mriežke alebo na papieri na pečenie, potom ich opatrne prenesieme do papierových košíčkov. Pred úplným stuhnutím polevy guľôčky posypeme pestrým zdobením. Hotové guľôčky necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.