Flag

Vianočná štóla s marcipánom

asi 16 porcií
Jednoduché
45
intezívny chuťový zážitok
Zloženie
Príprava
Náš tip
Štólu môžeme upiecť vo forme na srnčí chrbát alebo vo forme na bábovku.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
50 ghrozienka
500 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
150 gcukor
2 balíčkyFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
50 gorechy vlašské
50 gmandle - plátky
100 gkandizované ovocie
150 gmaslo zmäknuté alebo margarín
250 gtvaroh polotučný
2 ksvajce
Na náplň
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
50 gbrusnice sušené
Na potretie
150 gmaslo zmäknuté
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, kôrou, orechmi, mandľami a kandizovaným ovocím a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín, tvaroh a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 x 35 cm.

2

Na prípravu náplne do marcipánu zapracujeme brusnice a vytvoríme valček dlhý 25 cm. Valček nanesieme do stredu plátu a z oboch strán cesto prehneme cez marcipán. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme časťou rozpusteného masla. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Po upečení štólu ihneď potrieme zvyšným maslom a pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom. Necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Štólu môžeme upiecť vo forme na srnčí chrbát alebo vo forme na bábovku.