Flag

Vianočné rezy

asi 30 porcí
Stredne náročné
70
na štedrovečerný stôl
Zloženie
Príprava
Náš tip
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker môžeme nahradiť Kypriacim práškom s vínnym kameňom Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na karamelové mlieko
4 zarovnaná PLcukor
300 mlmlieko
Na cesto
5 ksvajce
70 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná PLolej
60 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
600 mlmlieko
60 gcukor
200 glieskovo-orieškový krém (napr. Nutella)
150 gmaslo zmäknuté
170 gsušienky (napr. Bebe jemné)
Na ozdobenie
2 balíčkyŠľahačka v prášku Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý krém zašľaháme do masla elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.

4

Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker môžeme nahradiť Kypriacim práškom s vínnym kameňom Dr.Oetker.