Flag

Vianočný veniec s orechmi a čokoládou

asi 12 ks
Stredne náročné
45
pre milovníkov kysnutého cesta
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do náplne môžeme pridať hrozienka, kandizované ovocie alebo brusnice.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
490 gmúka hladká
soľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
270 mlmlieko polotučné vlažné
40 gmaslo zmäknuté
Na náplň
125 mlmlieko polotučné
125 gorechy vlašské
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
80 gpiškóty okrúhle mleté
1 baleniePoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
2 ksvajce
Ešte potrebujeme
forma na veniec (Ø 26 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika mlieko. Pridáme orechy, cukor a vanilkový cukor a asi 1 minútu povaríme. Nakoniec pridáme piškóty, vareškou vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, vmiešame do orechovej náplne spolu s vajcami a vymiešame dohladka.

3

Cesto rozdelíme na polovice. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z každej polovice pomocou váľka pláty s rozmermi 20 x 40 cm. Oba pláty potrieme náplňou a zrolujeme. Spletieme a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Veniec necháme krátko vychladnúť a potom ho vyklopíme na podnos. Necháme úplne vychladnúť a pocukrujeme.

Náš tip

  • Do náplne môžeme pridať hrozienka, kandizované ovocie alebo brusnice.