Flag

Višňová galetka

asi 8 porcií
Stredne náročné
90
Múčnik s francúzskym šarmom. Zmyselná kombinácia višní a Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker poteší každého gurmána.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto mandľovej múčky môžeme na zahustenie použiť strúhanku.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká
2 zarovnané PLcukor
0,5 KLsoľ
110 gmaslo
45 gstužený tuk 100%
5 PLvoda studená
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
50 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
300 gvišne odkôstkované
3 zarovnané PLmandle múčka
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
citrónová šťava z ½ citróna
Na potretie
1 ksvajce
1 PLvoda
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
potravinárska fólia
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a soľou. Pridáme najemno nastrúhané maslo a najemno nastrúhaný tuk a ručne krátko vypracujeme na mrveničku. Pridáme vodu a dôkladne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme vychladnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s priemerom asi 40 cm.

3

Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a vymiešame dohladka. Potom nanesieme náplň do stredu a rozotrieme tak, aby sme nechali 15 cm voľné okraje. V inej mise dôkladne zmiešame višne s mandľovou múčkou, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Náplň nanesieme do stredu, ale opäť necháme na tvarohovej náplni voľný okraj široký asi 2 cm. Potom okraje cesta prehneme do stredu.

4

Povrch pomocou štetca alebo pierka potrieme vajcom rozšľahaným s vodou a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Galetku necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Namiesto mandľovej múčky môžeme na zahustenie použiť strúhanku.