Flag

Vrstvený džem z černíc a nektáriniek s kúskami ovocia

asi 5 pohárov à 200 ml
Stredne náročné
40
Atraktívne dvojfarebné potešenie v pohári si jednoducho môžete pripraviť aj Vy so Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker. Džem s ovocným podielom až 65%.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme džem s hladkou konzistenciou, na začiatku postupu ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na černicový džem
500 gčernice očistené
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Na nektárinkový džem
450 gnektárinky olúpané a odkôstkované
šťava z ½ citróna
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu černicového džemu vložíme černice vcelku do hrnca, pridáme ½ balíčka kyseliny a želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a naplníme džemom poháre do polovice. Džem necháme asi 35 minút zatuhnúť.

2

Na prípravu nektárinkového džemu nakrájame nektárinky na stredne veľké kúsky, vložíme do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, ½ balíčka kyseliny a želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na černicový džem. Poháre uzavrieme viečkom, ale neotáčame!!!

Náš tip

  • Ak chceme džem s hladkou konzistenciou, na začiatku postupu ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.