Flag

Vrstvený džem z černíc a nektáriniek so zníženým energetickým obsahom

asi 5 pohárov à 200 ml
Stredne náročné
40
Krásny džem dvoch farieb a so zníženým energetickým obsahom si môžete jednoducho pripraviť aj Vy so Želírovacím cukrom so stéviou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na černicový džem
350 gčernice
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Na nektárinkový džem
350 gnektárinky olúpané a odkôstkované
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu černicového džemu vložíme černice do hrnca. Pridáme kyselinu a ½ balíčka želírovacieho cukru so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý pridáme 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Odoberieme prípadnú penu a naplníme do polovice pohárov. Džem necháme asi 35 minút vychladnúť.

4

Na prípravu nektarinkového džemu nektárinky nakrájame na malé kúsky a vložíme ich do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, kyselinu a ½ balíčka želírovacieho cukru so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

5

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý pridáme 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

6

Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na černicový džem. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, ale neotáčame!