Flag

Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí

asi 4 poháre à 350 ml
Stredne náročné
40
Obľúbené letné osvieženie si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť aj Vy so Želírovací cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker. Skvelá chuť ovocia Vás presvedčí.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Džemu možno dodať originálnu chuť Vanilkovým strukom „Bourbon“ Dr. Oetker, ktorý pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k prepasírovanému ovociu.
Náš tip
Džem môžeme pripraviť aj zo zmrazeného ovocia.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gčučoriedky (prepasírované asi zo 800 g čerstvých)
500 gríbezle červené (prepasírované asi z 900 g čerstvých)
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu zamatového džemu vložíme do hrnca prepasírované čučoriedky, červené ríbezle, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Džemu možno dodať originálnu chuť Vanilkovým strukom „Bourbon“ Dr. Oetker, ktorý pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškriabeme dužinu, ktorú pridáme k prepasírovanému ovociu.
  • Džem môžeme pripraviť aj zo zmrazeného ovocia.