Flag

Zebra

asi 12 porcí
Jednoduché
75
s jogurtom
Zloženie
Príprava
Náš tip
Múčnik môžeme ozdobiť Šľahačkou v prášku Dr.Oetker a ovocím.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
160 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmaslo rozpustené
250 gjogurt biely polotučný
250 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme maslo, jogurt a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej polovice zamiešame kakao a čiernu gélovú farbu a druhú zafarbíme ružovou farbou. Do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme najskôr 2 PL tmavého cesta, potom 2 PL ružového cesta. Cestá sa nám začnú rozlievať. Tento postup opakujeme až do spotrebovania oboch ciest. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy a položíme na podnos.

Náš tip

  • Múčnik môžeme ozdobiť Šľahačkou v prášku Dr.Oetker a ovocím.