Flag

Zeleninový reliš

asi 5 pohárov à 350 ml
Jednoduché
60
pochutina ku grilovaniu
Zloženie
Príprava
Náš tip
Cayenské korenie môžeme nahradiť chilli korením.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
200 gparadajky mäsité
400 gcibuľa (nakrájaná na kocky)
200 gpaprika červená (nakrájaná na kocky)
200 gpaprika zelená (nakrájaná na kocky)
400 gcuketa (nakrájaná na kocky)
2 strúčikycesnak (nakrájaný)
6 PLolej olivový
380 mlocot biely vínny
200 mlšťava paradajková
2 zarovnané KLsoľ
2 zarovnané KLmletá sladká paprika
1 zarovnaná KLkorenie kari
1 polovica KLkorenie čierne mleté
polovica KLkorenie cayenské
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Paradajky na krátko vložíme do vriacej vody a následne prudko ochladíme studenou vodou. Olúpeme šupku, zbavíme semiačok a dužinu nakrájame na kocky.

2

Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej. Vložíme nakrájanú cibuľu, papriky, cuketu a cesnak a asi 5 minút podusíme. Pridáme paradajky, ocot, šťavu, soľ a korenie a dôkladne premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu dôkladne povaríme minimálne 15 minút.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Cayenské korenie môžeme nahradiť chilli korením.