Flag

Zlatá torta

8 porcií
Jednoduché
75
Pripravte si tortu ideálnu na každú oslavu so Zlatý klasom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
220 gmúka hladká
100 gHolandské kakao Dr. Oetker , preosiate
1 zarovnaná KLsoľ
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
400 gcukor
2 ksvajce
100 mlolej
200 mlčierna káva , vychladnutá silná
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
40 gcukor
200 gsmotanový syr čerstvý
180 gsmotana kyslá
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker , preosiate
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu v mise zmiešame múku s kakaom, soľou, kypriacim práškom, sódou a cukrom. Pridáme vajcia, olej, kávu, vanilkovú pastu a smotanu na šľahanie a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme syr, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme dohladka. Náplňou zlepíme časti korpusu, povrch a strany torty. Tortu odložíme do chladničky.