Flag

Zmrzlinové rumové koláčiky poliate čokoládou

6 porcií
Jednoduché
30
ozajstná pochúťka
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto malín môžeme pridať banán, ktorý zapečieme už s kolieskom z lístkového cesta.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gcesto lístkové
Na náplň
300 mlzmrzlina vanilková
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balenieTopping čokoláda Dr. Oetker
1 balenieČokoládové srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker
150 gmaliny
Ešte potrebujeme
naberačka na zmrzlinu
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Topping čokoláda Dr. Oetker
Picture - Čokoládové srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker
1

Lístkové cesto na doske rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom asi 10 cm. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, vidličkou poprepichujeme, aby sa netvorili bubliny, vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Po upečení necháme kolieska vychladnúť, z vanilkovej zmrzliny naberačkou urobíme kopčeky, dáme na tanier a husto posypeme zo všetkých strán rumovým cukrom, vložíme do mrazničky na 15 minút a necháme cukor k zmrzline pekne prituhnúť.

3

Kolieska z lístkového cesta ozdobíme čokoládovým topingom, doprostred posadíme kopček zmrzliny obalený v cukre, zmrzlinu ozdobíme čokoládovým srdiečkom a pridáme čerstvé maliny. Ihneď podávame.

Náš tip

  • Miesto malín môžeme pridať banán, ktorý zapečieme už s kolieskom z lístkového cesta.