Flag

Pizza

Pizza a víno
Inšpirácia
Pizza
Pizza a víno

Urobiť si romantický večer nemusí byť vôbec náročné. Svetlo sviečok, hudba na pozadí, výborné jedlo a fľaša dobrého vína. Niekedy za takou romantikou vyrazíte priamo do talianskej reštaurácie, ale inokedy zapôsobí ešte lepšie, keď pripravíte taký zážitok priamo u vás doma. Ako sa hovorí, láska ide cez žalúdok. Želáme vám príjemné romantické chvíle a chuťové zážitky s našimi novými kombináciami a veríme, že sa aj doma budete cítiť rovnako ako v pravej talianskej reštaurácii.

Ristorante Hawaii & Rizling rýnsky

Sladkú chuť ananásov na tejto šťavnatej pizzi vhodne doplníte trochu kyslejšou chuťou suchého vína, ideálne bieleho, akým je napríklad Rizling rýnsky. Rizling rýnsky má svetložlto-zelenú až zlatožltú farbu. Má typickú jemnú kvetinovú vôňu, ale môže byť cítiť aj po marhuľovom kvete, broskyniach, sene či dokonca po zelenom citróne. 

Ristorante Pollo & Rulandské biele

K pizzi Pollo odporúčame akostné suché víno, odrodu Rulandské biele. Je to extraktívne svieže ľahké víno s harmonizujúcimi kyselinami a s jemnou arómou. Noblesná vôňa medových plástov, broskýň, mandlí, dominujú aj tóny mandarínkovej šupky a dužiny grepov. Vo víne cítiť aj jemný nádych chleboviny. V chuti sa postupne vynárajú jemné ovocné tóny, najmä hrušky, banány a tropické chute vanilky, vlašského orecha a ananásu.

Ristorante Prosciutto & Chardonnay

Táto pizza si zaslúži kvalitné akostné odrodové suché biele víno. Odporúčame odrodu Chardonnay. Farba vína je svetložltá s typickou ovocnou vôňou po jablkách alebo exotickom ovocí, po lieskových alebo vlašských orechoch, vôňa však môže byť aj menej výrazná až neutrálna. Chuť je korenistejšia s pikantnou kyselinkou i jemnou arómou, korenistou príchuťou a dlhou perzistenciou vône a chuti.

Ristorante Quattro Formaggi & Rizling vlašský

Ak si dávate pizzu, ktorej hlavnou hviezdou je najmä syr, najlepšie si ju vychutnáte v kombinácii s ľahkým a suchým bielym vínom, akým je napríklad Rizling vlašský. Ide o odrodu, ktorá má svetlozelenú až zelenožltú farbu, neutrálnu vínnu až kvetinovú vôňu pripomínajúcu horké mandle alebo zelené jablká.

Ristorante Salame & Frankovka modrá

Pri kombinácii pikantnejších a aromatických surovín odporúčame červené suché odrodové víno. Ide o odrodu Frankovka modrá. Táto odroda poskytuje ľahké víno s nenáročnou ovocnou chuťou a konzumuje sa väčšinou mladé. Farba vína závisí od stupňa zrelosti hrozna, je skôr menej intenzívna.

Ristorante Speciale & Cabernet Sauvignon

Ku kombinácii všetkých týchto chutí odporúčame červené akostné suché víno. Ide o odrodu Cabernet Sauvignon, ktorá patrí k najušľachtilejším predstaviteľom červených vín. V intenzívnej vôni horského bobuľového ovocia objavíte najmä vôňu čiernych ríbezlí a čučoriedok. Zrením toto víno získava harmonický nádych dymu a čokolády, chuť je často zahalená do vône dreva.

Ristorante Margherita & Svätovavrinecké

Ku kráľovskému zážitku odporúčame akostné červené suché víno. Ide o osvedčenú a starú odrodu menom Svätovavrinecké. Farba vína je tmavá, sýto červená, prechádza až do tmavo-rubínovej alebo červenofialovej. Vôňa je ovocná, pri mladom víne môže pripomínať vôňu zrelých višní, s postupujúcim zrením pripomína sušené slivky alebo čierne ríbezle.

Ristorante Mozzarella & Veltlínske zelené

Chuť syra mozzarella je neopakovateľná. Odporúčame akostné biele suché víno, konkrétne odrodu Veltlínske zelené. Chuť je svieža medovinová, horko-mandľová chuť charakterizuje toto víno s ovocným buketom, príjemnej žltozelenej farby. Ide o harmonické víno. Používa sa taktiež na kupážovanie, hlavne s Rizlingom vlašským na výrobu sektov.

Ristorante Piccolissima Prosciutto & Chardonnay

Pizza Piccolissima podávaná v kombinácii s Prosciuttom si zaslúži kvalitné akostné odrodové suché biele víno. Odporúčame odrodu Chardonnay. Farba vína je svetložltá s typickou ovocnou vôňou po jablkách alebo exotickom ovocí, po lieskových alebo vlašských orechoch. Chuť je korenistejšia s pikantnou kyselinkou, je plná a extraktívna.

Ristorante Piccolissima Tre Formaggi & Pálava

Deväť syrových kúskov s mozzarellou, ementálom i tvrdým syrom. K tejto syrovej kombinácii vyskúšajte odrodu Pálava. Je to extraktívne, korenisté, buketové víno s harmóniou všetkých zložiek. Je čarovne aromatické po muškáte, korenisté po tramíne, lahodné, vysoko kvalitné, plné odrodového buketu s harmonickým obsahom kyselín.

Viac informácií

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach