Vykoledovali ste veľa vajíčok? Tak z nich vykúzlite neodolateľnú, pikantnú vaječnú tlačenku. Dr. Oetker pripravil výrobok priamo na prípravu vaječnej tlačenky a aspiku. Na jeho výrobu používame jemne mletú bravčovú želatínu, ktorá sa vyznačuje vysokou tuhosťou a výbornou priezračnosťou.
Slané jedlá
Želatína je prírodná rozpustná bielkovina, ktorá je buď bravčového, alebo hovädzieho pôvodu. Má vynikajúce vlastnosti: varením sa rozpúšťa vo vode a po ochladení stuhne. Preto je ideálnym prostriedkom na prípravu rôznych krémov, dezertov, aspikov alebo vaječných oblátok. Používa sa najmä na dva spôsoby: sladký a slaný.
Každý recept, v ktorom sa želatína používa, si vyžaduje niečo iné - my máme radšej krémové, ale tuhé náplne do tort, zatiaľ čo aspiky a želé si vyžadujú maximálnu tuhosť. Spoločnosť Dr.Oetker si je vedomá týchto rozdielov, a preto vyvinula želatínu na vaječné náplne a aspiky.
Naše nová želatína je špeciálne vyvinutá na vaječnú/salámovú tlačenku a aspiky!