Jemná vôňa, svieža červená farba, sladká chuť! Každý rok sa nemôžeme dočkať, až ochutnáme prvé čerstvé jahody. Nechajte sa zviesť chuťou leta a objavte božské recepty z jemných plodov. Či už ide o klasický džem alebo sladký sirup – všetko je pripravené raz dva a čaká len na to, až bude skonzumované! Pre milých pomocníkov, na posedenie pri káve u príbuzných alebo ako malý darček pre priateľov – sladká ovocná pozornosť je vždy vítaná. Najmä vtedy, ak ju sami s láskou pripravíte. Rozmaznávajte svojich blízkych našimi skvelými nápadmi, darujte jahody uchované v pohári a potešte tak svojich priateľov!
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie
Či už v zime alebo v lete, džemy chutia v každom ročnom období. Hľadáte klasický recept na jahodový džem, ktorý pripravíte jednoducho a rýchlo a ktorý sa zaručene podarí? Pre klasický jahodový džem nepotrebujete nič viac než jahody a želírovací cukor. Pracovníci skúšobnej kuchyne Dr. Oetker pre vás však vyvinuli mnoho ďalších variantov klasického jahodového džemu – zjemneného levanduľou, čerstvou mätou, pomarančovou šťavou alebo sektom. Váš džem sa stane mimoriadnym zážitkom.
Divíte sa, prečo u nás nemôžete nájsť žiadne recepty na jahodovú marmeládu? Podľa nariadenia Európskej únie smie byť pojem marmeláda používaný len pre ovocné zmesi tvorené z 20 % citrusovými plodmi. Pretože toto väčšinou pri jahodových marmeládach nie je splnené, musí byť správne nazývaný jahodovým džemom. V rámci obvyklého vyjadrovania sa však pojmy marmeláda a džem, a teda tiež jahodová marmeláda a jahodový džem, často zamieňajú. Nech už použijete pre svoj jahodový džem akékoľvek označenie, s receptami Dr. Oetker sa zaručene podaria.