Flag

Želatína a želé

Rozdíl mezi želé a želatinou
Inšpirácia
Želatína a želé
Želé a želatína, aký je rozdiel?

Predtým, ako si povieme viac o želé a želatíne, je potrebné ujasniť si základné rozdiely medzi na prvý pohľad veľmi podobnými prísadami, ktorých zloženie, vlastnosti a použitie sa výrazne líšia.

Picture -

Želé

Je vyrobené na báze výťažku z morských rias alebo agaru. Vďaka zloženiu dokáže získať hustejšiu konzistenciu a jednotný pevný tvar po stuhnutí. Musí prejsť varom aspoň po dobu 1 minúty. Je ideálny na prípravu krásne tuhých a priehľadných ovocných želé ako z cukrárne.

Picture - banner 2 image
Picture - banner 2 image

Želé

Je vyrobené na báze výťažku z morských rias alebo agaru. Vďaka zloženiu dokáže získať hustejšiu konzistenciu a jednotný pevný tvar po stuhnutí. Musí prejsť varom aspoň po dobu 1 minúty. Je ideálny na prípravu krásne tuhých a priehľadných ovocných želé ako z cukrárne.

Želé
Želé
Picture - banner 2 image

Želatína

Je prírodná rozpustná živočíšná bielkovina . Má vynikajúce tuhnúce vlastnosti a drží tvar. Rozpúšťa sa vo vode pri miernom prihrievaní a chladením tuhne. Želatína nesmie prejsť varom. Využíva sa nasladko a naslano na krémy a náplne, do dezertov, aspikov alebo tlačeniek.

Picture - banner 2 image

Želatína

Je prírodná rozpustná živočíšná bielkovina . Má vynikajúce tuhnúce vlastnosti a drží tvar. Rozpúšťa sa vo vode pri miernom prihrievaní a chladením tuhne. Želatína nesmie prejsť varom. Využíva sa nasladko a naslano na krémy a náplne, do dezertov, aspikov alebo tlačeniek.

Želatína
Želatína

Naše výrobky – želé a želatína

Viac informácií

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach