Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh elektrickým ručným mixérom, do ktorého pridáme žĺtka a zľahka premiešame metličkou. Do snehu so žĺtkami primiešame múku, kakao a prášok do pečiva a znovu zľahka premiešame. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej na dne papierom na pečenie.
Doba pečenia: 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení dáme vo forme na chladné miesto.
V plechovom hrnčeku alebo na malej panvičke si opražíme na troche oleja lieskové oriešky. To že sú opražené zistíme, že začnú krásne voňať. Scedíme olej a oriešky dáme vychladnúť na savú utierku/obrúsok, v ktorej oriešky nakoniec vyšúchame a zbavíme ich tak šupiek. Takto pripravené oriešky si zomelieme.
Do malého hrnca si nalejeme mlieko, pridáme cukor, Zlatý klas, 1 žĺtok a za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme. Do horúcej masy vmiešame zomleté oriešky a dáme vychladnúť na chladné miesto. Do vychladnutej plnky vmiešame maslo izbovej teploty.
Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnutý korpus, ktorý sme vybrali po vychladnutí z formy. Rovnomerne rozotrieme na povrchu korpusu.
Pripravíme si Šľahačku Dr. Oetker podľa návodu na obale. 1 alebo 2 balenia podľa toho ako to máme na torte radi. Šľahačku rozotrieme na orechovú plnku a po bokoch torty. Pekne uhladíme. Na šľahačku v jemnej vrstve nasypeme trstinový cukor podľa našej chuti. Tortu na povrchu dookola dozdobíme celými jadrami lieskových orechov.
Dáme schladiť do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie