V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy. Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 20 pusiniek s ø asi 8 cm. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Potom rúru vypneme a sušíme až do vychladnutia rúry.
V kastróliku zahrejeme smotanu s cukrom a pridáme preosiate kakao. Dôkladne premiešame metličkou a stáleho šľahania privedieme do varu. Hladkú zmes odstavíme z platne a necháme do druhého dňa v chladničke. Vychladenú šľahačku vyšľaháme. Naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a vždy dve pusinky zlepíme k sebe.
Na povrch nanesieme zvyšnú šľahačku a dozdobíme malinami, čokoládovými kúskami a mätou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie