Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vodu a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plát necháme vychladnúť a potom ho potrieme džemom.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zlatý klas uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte horúci ho vmiešame do tuhého snehu. Krém nalejeme na korpus a odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie ušľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom dotuha. Šľahačku nanesieme na stuhnutý krém a rovnomerne rozotrieme. Na povrch nastrúhame čokoládu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie