V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Malú časť cesta odoberieme na oči, ktoré vytvoríme pomocou cukrárskeho vrecka a kakaa. Zvyšok cesta rozdelíme a zafarbíme rôznymi farbami. Zafarbené cesto naplníme do rôznych cukrárskych vreciek a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme rôzne tvary strašidiel. Oči opatrne položíme na strašidlá. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie