Múku, cukor a kypriaci prášok si preosejeme do misky, pridáme BB puding, premiešamea odložíme. Bielky si oddelíme od žĺtkov. Pomocou elektrického šľahača bielka šľaháme do hustej peny spolu s práškovým cukrom. Maslo vyšľaháme spolu s citrónovým cukrom a žĺtkami. Do maslovej zmesi pridáme olej a mlieko. Zašľaháme. Následne pridáme sypkú zmes. Poriadne predne premiešame. Pridáme mandľovú arómu. Na koniec jemne, po častiach, primiešame vyšľahané bielka.
Nadýchanú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme približne 40 minút.
Elektrická rúra: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Počas pečenia pripravíme čokoládovú polevu. V 2 dc mlieka rozmiešame 1 PL BB pudingu. Necháme zovrieť. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom. Za stáleho miešania do teplej, pudingovej zmesi prilejeme roztopenú čokoládu. Zmes len zohrievame na miernom ohni až do úplného spojenia. Hotovú zmes necháme odležať aspoň 5 minút.
Upečenú a vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.
Rúru si predhrejeme na 180 °C.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie