Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misy. Pridáme maslo a ručne prepracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, nasypeme hmotu a lyžicou ju rovnomerne pritlačíme. Odložíme do chladničky.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mascarpone s tvarohom, medom, škoricou, cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a opatrne ju vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobenie povrch torty obložíme filetkami pomaranča a plátkami hrušiek. Tortové želé pripravíme s džúsom a cukrom podľa návodu na obale a opatrne nalejeme na ovocie. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie