Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, makom, cukrom a soľou. Pridáme vodu, olej, vajce a rum a vymiešame dohladka. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme a stiahneme papier na pečenie.
Na prípravu slivkovej náplne vložíme do hrnca očistené a vykôstkované slivky. Pridáme cukor, škoricový cukor, solamyl a vodu či víno a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme asi 5 minút.
Korpus dvakrát pozdĺžne rozkrojíme na tretiny. Jednu tretinu korpusu vložíme späť na plech. Ešte teplú náplň nanesieme rovnomerne na korpus a uhladíme. Zakryjeme druhým plátom korpusu a uložíme asi na 30 minút do chladničky.
Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme v mise šľahačom dotuha. Asi polovicou šľahačky potrieme povrch korpusu a zakryjeme posledným plátom. Povrch a okraje potrieme zvyšnou šľahačkou a posypeme nastrúhanou polevou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie