Na prípravu náplne sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zalejeme brandy alebo vlažnou vodou a necháme odstáť najlepšie na noc.
Puding uvaríme podľa návodu na obale, ale iba s 375 ml mlieka a 50 g cukru. Horúci puding nalejeme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme brandy alebo mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka vyvaľkáme do kruhu (Ø cca 34 cm). Vyvaľkané cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy tak, aby celá forma aj boky ním boli pokryté. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a dno posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Korpus necháme mierne vychladnúť. Teplotu rúry znížime.
Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor, perníkové korenie a vajce a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame ¾ odloženého ovocia, nanesieme na predpečený korpus a uhladíme. Zvyšné ovocie nanesieme na povrch quiche. Vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Quiche necháme vychladnúť.
Na ozdobenie koláč pred podávaním posypeme mandľovými plátkami a poprášime práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie