Pred prípravou cesta necháme najskôr kompót dôkladne odkvapkať na sitku. V mise vyšľaháme maslo s cukrom, pastou, kôrou a soľou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme ananás, sušené ovocie a mandle a dôkladne premiešame. Pridáme múku zmiešanú s mandľovou múkou a kypriacim práškom a zamiešame. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 105 minút
Elektrická rúra: asi 160 °C
Teplovzdušná rúra: asi 140 °C
Tortu necháme vychladnúť. Potom ju vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a položíme ju na podnos.
Na ozdobenie vyvaľkáme pomocou váľka fondánovú hmotu na tenký plát a povrch a strany torty ním potiahneme. Z marcipánu vytvoríme kvietky a zo zvyšného odkrojeného fondánu vytvoríme lístočky a dozdobíme povrch torty.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie