Kaše vysypeme do misky, zalejeme horúcou vodou z kanvice, pridáme aj vanilkovú pastu a necháme ich 10 minút odstáť. Zmes by mala byť hustá, aby sa z nej dali tvarovať guľky. Dáme ju schladiť a zatiaľ si nachystáme čokoládu.
Keď už hmota nie je teplá, tvarujeme z nej guľky a do každej vložíme čokoládu, cca 5-gramovú kocku. Môžeme použiť bielu aj horkú čokoládu.
Obalíme ich v zmesi strúhanky a mandľovej múky, prípadne kokosu alebo mletých orechov. V hlbšej panvici rozpálime olej a vyprážame. Hotové pocukrujeme.
Podávame s malinovou omáčkou coulis. Pripravíme si ju tak, že mrazené maliny zasypeme cukrom, pridáme trochu vody a na slabej teplote varíme asi päť minút. Nakoniec prepasírujeme cez sitko.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty