Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajce, mlieko a múku zmiešanú so Zlatým klasom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Následne ju opatrne vyklopíme.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Zlatý klas necháme za občasného miešania vychladnúť. Potom ho prelejeme do misy a zašľaháme tvaroh. Jahody rozmixujeme a zamiešame do tvarohovej zmesi.
Bábovku nakrájame na dieliky a pred podávaním prelejeme krémom. Môžeme dozdobiť čerstvými jahodami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie