Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme!) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajce a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme schladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie