Na prípravu korpusu piškóty rozdrvíme a vložíme do misy. Zalejeme maslom a prepracujeme.
Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme lyžicou ku dnu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Po upečení necháme mierne vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou, vajcami, pudingovým práškom a cukrom mixérom dohladka. Nanesieme na korpus a uhladíme. Teplotu v rúre znížime a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 130 °C
Teplovzdušná rúra: 110 °C
Upečený cheesecake vyberieme z rúry (bude sa ešte mierne triasť) a necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť.
Želatínu vložíme do kastrólika s vodou a necháme napučať. Banány olúpeme a pomocou ponorného mixéra ich v mise rozmixujeme a vmiešame citrónovú šťavu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 PL banánového pyré a zamiešame. Potom premiešame so zvyšným pyré. Banánovú želatínu nanesieme na vychladnutý cheesecake a odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Polevy rozpustíme podľa návodu na obale. Prilejeme do kastrólika k teplej smotane a dôkladne
premiešame. Nalejeme na želatínu a dozdobíme mini piškótami. Necháme stuhnúť.
Pred podávaním cheesecake nakrájame tak, že pred každým rezom nôž namočíme do horúcej vody a utrieme papierovou utierkou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie