Na prípravu cesta nasypeme vločky do misy, zalejeme mliekom a necháme asi 10 minút napučať. Pridáme soľ, kypriaci prášok a banán. Všetko dôkladne rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. Cesto smažíme na panvici a potom necháme vychladnúť.
Na prípravu krému obe čokolády nalámeme do kastrólika a vo vodnom kúpeli s vriacou vodou ich necháme rozpustiť. Potom prelejeme do misy, pridáme smotanu a rum a asi 3 minúty šľaháme. Krém odložíme na 10 minút do chladničky.
Na ozdobenie na teflónovej panvici rozpustíme trstinový cukor. Pridáme mandle a necháme všetko skaramelizovať. Odstavíme, prenesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Lievančeky namažeme krémom a povrch posypeme mandľami v karameli.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty