Na prípravu banánovej náplne banány olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. V mise zmiešame citrónovú šťavu s vanilkovým cukrom a rumom. Vložíme banány a necháme asi 20 minút odležať.
Plech vyložíme potravinárskou fóliou a na dno poukladáme 1/3 piškót. Na piškóty poukladáme polovicu plátkov banánov.
Na krém necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. Pudingový prášok pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale so 400 ml mlieka. Odstavíme a do horúceho pudingu pridáme vyžmýkanú želatínu, maslo a rum a vymiešame dohladka až do úplného rozpustenia želatíny a masla.
Polovicu krému nanesieme na banány a uhladíme. Ihneď na krém poukladáme 2/3 piškót a zvyšné banány. Opäť nanesieme zvyšný krém a uhladíme. Nakoniec zakryjeme zvyšnými piškótami. Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme doskou na krájanie, na ktorú položíme niečo ťažké (napr. 3 krabice mlieka). Odložíme aspoň na 5 hodín do chladničky stuhnúť.
Na potretie v mise vyšľaháme smotanu s kakaom a Smeta-fixom šľahačom dotuha. Rezy opatrne vyklopíme z formy a odstránime potravinársku fóliu. Povrch aj okraje potrieme kakaovou šľahačkou a posypeme zdobením. Do podávania odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie