Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát 30 x 40 cm. Pláty nanesieme na vymazené plechy, každý nakrájame na 20 rovnakých štvorcov a na niekoľkých miestach ich prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 25 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Štvorce necháme vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom Zlatý klas s mliekom a cukrom a Vanilínovým cukrom podľa návodu na obale. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Krém nanášame na dva rovnobečné kraje štvorcov. Do stredu nanesieme džem. Takto ozdobíme polovicu štvorcov.
Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a nanášame na džem.
Zakryjeme druhou, prázdnou polovicou štvorcov a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Pred servírovaním ozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie