Pláty cesta vyberieme z chladničky a necháme ich asi 30 minút pri izbovej teplote. Pláty nanesieme na vymazené plechy, každý nakrájame na 20 rovnakých štvorcov a na niekoľkých miestach ich prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Štvorce necháme vychladnúť.
Na prípravu pudingového krému uvaríme v hrnci z mlieka, Zlatého klasu, cukru a vanilínového cukru puding podľa návodu na obale. Hrniec odstavíme a za občasného zamiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo šľahačom dohladka a po častiach zašľaháme vychladnutý puding na hladký krém. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Krém nanesieme na dva rovnobežné kraje polovice štvorcov.
Džemom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme do stredu krému.
Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a nanášame na džem.
Zakryjeme druhou, prázdnou polovicou štvorcov a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Pred servírovaním ozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie