Na prípravu ciest v mise vyšľaháme z bielkov a soli mixérom tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme olej, múku zmiešanú s pudingovými práškami a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka opatrne vmiešame tuhý sneh. Cesto rozdelíme do 2 plechov vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov a soli mixérom tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka opatrne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom z nich stiahneme papiere na pečenie.
Do väčšej misky nalejeme sirup. Pridáme šťavu, likér, zafarbíme a dôkladne premiešame.
1. cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ho polovicou džemu. Priklopíme 2. cestom, ktoré na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Cesto dôkladne rovnomerne prelejeme sirupom. Potrieme zvyšným džemom a zakryjeme 3. cestom. Prikryjeme papierom na pečenie a doskou alebo táckou a niečím ťažkým zaťažíme. Odložíme do druhého dňa do chladničky.
Na druhý deň vyklopíme, stiahneme papier na pečenie a polejeme polevou pripravenou s vodou podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a potom nakrájame na rezy.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie