V menšom hrnci zahrejeme maliny s vodou, kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou. Za občasného premiešania varíme na miernom ohni, kým sa maliny nerozvaria. Hotový rozvar prepasírujeme cez kuchynské sitko alebo gázu.
Puding uvaríme podľa návodu na obale so 400 ml mlieka, ale iba s 2 PL cukru. Do hotového horúceho pudingu vmiešame maslo a za občasného premiešania necháme mierne vychladnúť.
Šľahačky v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. V miske premiešame mascarpone, pridáme 3 PL šľahačky a 3 PL malinového rozvaru.
Na dno pohárov ukladáme piškóty namočené v zvyšnom malinovom rozvare a zalejeme vychladnutým pudingom, na ktorý dáme vrstvu malinového mascarpone krému. Pred podávaním odzobíme šľahačkou, malinami, nahrubo nasekanými lieskovými orechmi a lístkom mäty.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty