BB puding uvaríme z celého balenia podľa návodu na obale, ale s 1000 ml mlieka a s 200 g cukru. Hotový puding prekryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia úplne dotýkala pudingu a necháme vychladnúť (zabránime tak vytvoreniu šupky na povrchu).
V mixéri rozdrvíme sušienky najemno, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vsypeme sušienkovú zmes, utlačíme dnom pohára a vložíme do chladničky asi na 30 minút.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a necháme trochu schladnúť. Vychladený puding prešľaháme elektrickým ručným šľahačom a postupne doň primiešavame (vareškou) jogurt. Na záver pridáme vlažnú rozpustenú polevu a dôkladne premiešame. Krém rozotrieme na sušienkový korpus. Rozpustíme druhú polevu podľa návodu na obale, polejeme povrch torty a vložíme do chladničky.
Zo šľahačkovej smotany, cukru a Smeta-fixu vyšľaháme tuhú šľahačku a rozotrieme na povrch torty. Na záver poprášime kakaom a odložíme do chladničky as poň na 2 hodiny. Tortu krájame čistým nožom, ktorý očistíme po každom reze papierovou utierkou.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty