Nad parou v miske rozpustíme maslo s medom a cukrom. Do trochu vychladnutej zmesi metličkou primiešame vajcia. V samostatnej miske zmiešame múky, mleté orechy, sódu, perníkové korenie a štipku soli. Potom po častiach zapracujeme do tekutej zmesi. Vznikne nám redšie cesto.
Na papier na pečenie obkreslíme dno tortovej formy s priemerom 21 cm. Z tohto množstva by malo vyjsť 5 plátov. Cesto rovnomerne nanesieme stierkou na kruhy v čo najtenšej vrstve tak, aby kúsok presahovalo. Po upečení totiž budeme z cesta vykrajovať.
Doba pečenia: asi 9 - 10 minút
Teplovzdušná rúra: 175 °C
Pláty necháme vychladnúť ešte na papieri na pečenie a až potom ho opatrne odstránime. Pomocou tortovej obruče vykrojíme z plátov rovnaké kruhy.
Maslo necháme zmäknúť. Z krémového prášku pripravíme hustejší krém so 400 ml mlieka podľa návodu na obale. Krém prikryjeme fóliou, aby sa ho dotýkala a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame ho spolu s cukrami, pridáme salko a premiešame. Po častiach vmiešavame aj puding. Takto vzniknutý krém dáme do chladničky.
Spodný plát pokvapkáme rumom a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme vrstvu krému. Prikryjeme druhým kruhom a ten natrieme džemom. Nanesieme krém, tretí plát, rum, krém, štvrtý plát, džem, krém a na koniec posledný plát. Rukou pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, polejeme ňou tortu a rozotrieme. Môžeme ozdobiť orechmi.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie