Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a trstinovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a mlieko a vareškou vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme asi 50 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme guľôčky a položíme ich vedľa seba na olejom vymastený plech. Buchtičky potrieme pomocou štetca alebo pierka olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Buchtičky necháme vychladnúť. Potom ich opatrne vyklopíme z plechu.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas bezgluténový s mliekom, cukrom a arómou podľa návodu na obale.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie