Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto naplníme do nevymazaných formičiek na košíčky a položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Košíčky necháme vychladnúť. Potom opatrne vyklopíme z formičiek.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne primiešavame vychladnutý Zlatý klas. Krémom naplníme zdobiace vrecko a nanesieme ho na košíčky.
Na dozdobenie očistíme jahody alebo maliny a jemne vtlačíme do krému. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch košíčkov polejeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie