Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko, vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.
Na náplň v mise vyšľaháme Zlatý klas s mliekom a cukrom šľahačom dotuha.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát a nakrájame na 12 rovnakých dielov.
Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na pomúčenú pracovnú plochu spojenou časťou nadol. Necháme ešte na teplom mieste asi 15 minút kysnúť. Potom nanesieme na naparovaciu podložku do hrnca s vodou tak, aby sa voda nedotýkala podložky. Zakryjeme pokrievkou a buchty naparíme.
Čas naparovania: asi 10 minút
Buchty necháme vychladnúť.
Buchty podávame posypané makom zmiešaným s práškovým cukrom a poliate rozpusteným maslom.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty