Na prípravu krému v hrnci vyšľaháme žĺtky s cukrom metličkou, kým sa nespoja. Pridáme Gustin a soľ. Pomaly za stáleho miešania prilievame mlieko. Nakoniec vmiešame smotanu a maslo a privedieme do varu. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty do zhustnutia a pridáme extrakt. Necháme aspoň 2 hodiny vychladnúť.
Na prípravu cesta v hrnci privedieme mlieko s maslom do varu a odstavíme. V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a extraktom šľahačom do peny. Pridáme mlieko s maslom a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a raz pozdĺžne prekrojíme.
Krém nanesieme na spodný korpus, zakryjeme vrchným korpusom a necháme v chladničke stuhnúť.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale, nalejeme na koláč a odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie