Hrozienka vložíme do misky, zalejeme rumom a necháme aspoň hodinu macerovať. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, kváskom, cukrom a soľou. Pridáme mlieko, vajcia a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 3 rovnaké diely. Vytvoríme z nich valčeky asi 25 cm dlhé a popletieme ich do vrkôčiku. Nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a necháme asi 10 minút kysnúť.
Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme mandľovými plátky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Briošku necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie