Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko, vodu, vajcia a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 2 cm. Formičkami na vykrajovanie povykrajujeme šišky. Zakryjeme ich utierkou a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.
Vo fritéze alebo na panvici vo vyššej vrstve oleja šišky vyprážame po oboch stranách dozlatista. Po vypražení necháme šišky odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Na náplň v mise vyšľaháme Crème Olé s mliekom podľa návodu na obale a naplníme do cukrárskeho vrecka. Vychladnuté šišky prepichneme a naplníme.
Potrieme ich vodou a posypeme škoricovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie