Na prípravu cesta žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme maslo a zľahka vmiešame múku preosiatu s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka a opatrne zapracujeme do cesta. Ak je cesto príliš husté, pridáme 2 – 3 PL mlieka. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a posypeme časťou čokoládových kúskov.
Na cesto poukladáme broskyne nakrájame na tenké plátky a posypeme zvyškom čokoládových kúskov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie