Maslo vyšľahajte ručným šľahačom, potom pridajte cukor a dobre zapracujte s maslom. Pridajte vajíčko a štipku soli a opäť dobre premiešajte. Nakoniec pridajte múku a premiešajte. Cesto vysypte na pracovnú dosku a ručne spracujte vláčne cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte aspoň na 30 minút odpočinúť do chladničky.
Zlatý klas uvarte podľa návodu a nechajte vychladnúť. Prikryte potravinárskou fóliou aby na kréme nevznikla koža.
Vychladnuté cesto rozváľkajte do tvaru formy na pečenie a pomocou valčeka opatrne preneste. Pretŕčajúce cesto odrežte. Na cesto dajte papier na pečenie, zaťažte ho fazuľou alebo ryžou a pečte na slepo vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút. Potom korpus vyberte, dajte preč papier na pečenie aj fazuľou a vráťte do rúry a pečte ďalších 10 minút.
Broskyne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Aby broskyne nezhnedli, môžete ich namočiť do vody s trochou šťavy z citróna.
Do upečeného korpusu dajte krém a rovnomerneho ho rozprestrite. Na krém poukladajte dookola plátky broskýň. Postupujte od okrajov smerom na stred.
Zmiešajte džem s teplou vodou a potrite nim broskyne. Nakoniec tart posypte mandľovými lupienkami a dajte ešte piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov na 30 minút.
Koláč môžete podávať ešte teplý alebo nechať úplne vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie