Na prípravu náplne rozložíme tekvicu na plech. Pridáme vetvičky tymiánu, cesnak, osolíme a pokvapkáme olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju spoločne s pretlačeným cesnakom pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kurkumou. Pridáme vodu a olej a vypracujeme na hladké cesto. Cesto prenesieme do misy vymastenej olejom, poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 90 minút kysnúť.
Do rozmixovanej tekvice pridáme žĺtky, čili, muškátový oriešok, prípadne ešte osolíme a vymiešame dohladka.
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na panvici ju orestujeme dochrumkava a necháme vychladnúť.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát. Posypeme kypriacim práškom, preložíme a zapracujeme do cesta. Z cesta oddelíme malú časť a zafarbíme ju nazeleno. Vytvarujeme z neho 10 stopiek. Zvyšné cesto rozdelíme na 10 kusov a vytvarujeme z nich gule. Každú guľu vyvaľkáme. Do stredu vložíme náplň a trochu slaniny. Zabalíme a vodou prilepíme stopku. Papier na pečenie nastriháme na 10 dielov s rozmermi cca 15 × 15 cm. Na každý papier položíme 2 alebo 4 nastrihané potravinárske nite. Na takto pripravené papiere položíme naplnenú buchtu a niťami ju opatrne stiahneme tak, aby sa vytvorili ryhy.
Do hrnca nalejeme vodu tak, aby sa nedotýkala paráka. Buchty aj s papierom postupne poukladáme na parák, prikryjeme pokrievkou a paríme asi 15 minút. Buchty paríme postupne a nemali by sa v hrnci dotýkať.
Buchty podávame preliate rozpusteným maslom.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá