Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a instantnou kávou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne v šálke zalejeme kávu vodou a necháme ochladnúť. V mise vyšľaháme smotanu šľahačom dotuha. V ďalšej mise vyšľaháme bielky s cukrom šľahačom dotuha a opatrne vmiešame do šľahačky. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a ihneď zľahka vmiešame do šľahačky so snehom. Náplň rozdelíme na polovice. Do jednej vmiešame kávu a do druhej rum.
Na spodný diel korpusu nanesieme polovicu kávovej náplne a uhladíme. Nanesieme polovicu rumovej náplne a opäť uhladíme. Zakryjeme vrchným korpusom a potrieme najskôr kávovou náplňou a potom rumovou. Uhladíme a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Pred podávaním povrch ozdobíme čokoládovými kúskami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie